Düğün Dansı Kursu MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Düğün Dansı İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Düğün Dansı İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Düğün günü yaklaşan çiftlerin halletmesi gereken birçok ayrıntı bulunmaktadır. Bunlardan en önemlilerinden biri ise ilk danstır elbette. Çiftlerin en özel günü olan düğün günlerinde sergileyecekleri bu dansın birbirine olan bağlılıklarını ve aşklarını göstermesi gerekir. Bu nedenle düğün dansı ile ilgili detayları merak ederler. Nasıl bir dans türü seçmeliler, hangi müzik en uygunu, nasıl bir ayakkabı giymeli, düğün dansı derslerine ne zaman başlamalı…

Bütün bu merak edilenleri düğün dansı eğitmenlerimize sorduk. İşte cevapları:

  • Düğün dansı yapmak gerekli mi?

Düğün dansı yapmak bir gereklilik değil tercihtir. Yeni bir hayata adım atan çiftlerimiz, bu özel günü daha anlamlı kılmak ve keyifli hale getirmek için düğün dansı yaparlar. Slow bir şarkıda yerinde sallanmak istemeyen ya da acemi dans figürleri yerine sahnede daha rahat hareket etmeyi düşünen çiftler, düğün dansı eğitimi alarak kendileri için özel bir parçada uyumlu bir şekilde dans ederler.

  • Düğün dansı için eğitim almak gerekli mi?

Daha önce dans eğitimi aldıysanız ve dans etme becerinize güveniyorsanız düğün dansı için eğitim almamayı ve doğaçlama yapmayı tercih edebilirsiniz. Ancak daha önce hiç eğitim almadıysanız ve dans etmediyseniz düğün gecenizde konuklarınıza keyifli bir şov sergilemek için eğitim almanızı öneririz. Hem kendiniz hem de misafirleriniz için unutulmaz bir anı olacaktır. Aynı zamanda dans pistinde acemi durmaz, sağa sola sallanarak bu özel dansı geçiştirmez, nasıl göründüğünüzün endişesini taşımazsınız.

  • Dans yeteneğim yok düğün dansı yapabilir miyim?

Düğün dansı için yeteneğe ihtiyacınız olmayacak. Düğün dansında genel olarak basit koreografiler üzerinden adım ve hareket ezberi çalışılır. Çiftin ayırabileceği vakit, kısmen yetenek, daha önemlisi çabasına bağlı olarak hareketlerin zorluk dereceleri değişir. Ama herkesin yapabileceği bir dans koreografisi mutlaka vardır. Slow düğün şarkılarında daha kolay dans edildiği için dans etmekten çekiniyor ya da yeteneğinizin olmadığını düşünüyorsanız bu parçaları tercih edebilirsiniz.

  • Eşimi nasıl ikna edebilirim?

Düğün dansı yapmayı özellikle kadınlar istedikleri için dans konusunda önyargılı olan eşlerini çoğu zaman ikna edemiyorlar. Eşinizi ikna etmek istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey; partnerinizin endişelerini ve aklındaki soru işaretlerini gidermek olmalıdır. Ona neden dans etmek istemediğini sorun ve çözüm üretmeye çalışın. Eşinizi dans kursu almayı düşündüğünüz kuruma götürerek eğitmenlerle tanışmasını sağlayın, kursun ortamını ve imkanlarını gösterin. Eğitmeninizle görüşerek eşinizi cesaretlendirmesini isteyin, başka çiftlerin dersine katılmayı rica edin. Düğün dansı yapan çiftlerin videolarını izleterek dans etmenin zor olmadığı mesajını verin. Düğün dansınız için onun sevdiği bir müziği ve yatkın olduğuna inandığı bir dans türünü seçin. Daha önce düğün dansı kursuna giden arkadaşlarınızla görüşün, onların deneyimlerini paylaşın ve eşinize düğün dansını tavsiye etmelerini isteyin.

Ayrıca cesaretin ve yiğitliğin dansı olan Zeybek ve Kafkas gibi dansları eşlerinize önererek akıllarını çelebilir, onları düğün dansı kursuna katılmaya ikna edebilirsiniz. Özellikle halk dansları, erkeklere daha kolay geldiği için bu danslardan birini önererek eşinizi dans etme konusunda cesaretlendirebilirsiniz.

  • Düğün dansı seçimimiz nasıl olmalıdır?

Düğün dansı seçerken dikkat edilecek en önemli konu düğün dans müziğidir. Sizin için özel bir şarkıda daha büyük keyifle dans eder ve koreografinizi öğrenmede daha istekli olursunuz. Bu nedenle düğün dansı seçiminizi eğitmeninize bırakarak öncelikle sevdiğiniz müzikleri ve şarkıları düşünmeye başlayın. Çünkü hangi dansı yapmalıyız sorusunun cevabı sizin seçeceğiniz şarkıya göre tamamen dans eğitmeninin işi olacaktır. Emin olun şarkıya göre size özel bir koreografi mutlaka hazırlanacaktır.

  • En iyi düğün dansı hangisi?

Düğün dansı için en iyi gibi bir kriter kullanamayız. Çiftlerin beğendiği dans kendileri için en iyidir zaten. Ancak en çok tercih edilen dansları söyleyebiliriz. Bunlar arasında; tango ve vals başı çekiyor. Sonrasında salsa, bachata, samba ve rumba geliyor. Zeybek ve sirtaki de erkekler tarafından özel olarak istenen danslardan.

Çiftlerin birbirine olan aşkını ve bağlılığını sergileyecek ya da birlikte ne kadar eğlendiklerini gösterecek her dans, en iyi düğün dansıdır aslında. Bu nedenle düğün dansı belirlenirken çiftlerin daha önce dans eğitimi alıp almadıkları, aralarındaki uyum, karakterleri, dinlemekten ya da dans etmekten hoşlandıkları müzikler, topluluk önünde rahat dans edip edemedikleri göz önünde bulundurulur. Çiftlerin beklentileri ve beğenilerine göre müzik ve dans türü tercih edilir. Ancak düğün dansları arasında; Tango, Vals, Salsa, Bachata, Rock’n Roll, Zeybek, Harmandalı, Ankara Misket, Roman, Horon gibi danslar daha çok tercih edilmektedir. Daha önce dans etmiş çiftlere eşli ve hareketli dansları önerirken, hiç dans etmemiş ve topluluk önünde dans etmekten çekinen çiftlere ise misket ya da zeybek gibi bireysel dansları önermekteyiz.

  • Her şarkıda dans edilir mi?

Elbette her şarkıda dans edilir. Aşkınızı anlattığını düşündüğünüz ya da çok eğlendiğiniz bir şarkıya uygun koreografi hazırlanabilir. Slow ya da hareketli fark etmeksizin, dans etmeye uygun ritimlerdeki her şarkı için eğitmeninizle çalışabilir, özel bir sahne şovu çıkarabilirsiniz.

  • İlk dans şarkısını nasıl seçmeliyiz?

Konukları eğlendirecek, gelin ve damadın en güzel günlerini kutlayacakları bu özel günde çalınan parçalar özenle seçilir. Özellikle ilk dans müziği eşsiz olmalıdır. Gelin ve damadın birbirine olan aşkını ve bağlılıklarını yansıtmalı, mutluluklarını sahnelemelidir. İlk dans müziğiniz dans türünüzle doğru orantılı olmalıdır. Yani tutkunuzu yansıtacak tango müzikleri ya da hafif vals müzikleri, sergilediğiniz figürlerle ritimlerin uyumlu olmasını sağlayacaktır. İlk dans şarkısı olarak dilerseniz klasikleşmiş parçalar arasından ya da popüler şarkılar arasından seçim yapabilirsiniz. Latin, vals, jazz şarkılarının dışında dans türüne göre horon, roman, pop, R&B, funk gibi müzikleri de tercih edebilirsiniz. Sizin için özel olan bir şarkı varsa ilk dansınızı o şarkıyla yapmanız daha anlamlı olacaktır.

  • Kendi şarkımızla mı gelmeliyiz? Yoksa sizin arşivinizden yararlanabilir miyiz?

Düğün dansınızı, dilerseniz sizin için özel bir şarkıyla yapabilir ya da arşivimizde yer alan ve eğitimlerimizde kullandığımız düğün parçalarından yararlanabilirsiniz. Klasikleşmiş vals ve tango müziklerinden popüler şarkılara, ünlü film müziklerinden romantik parçalara kadar geniş bir arşivimiz bulunmaktadır.

  • Düğüne ne kadar zaman kala dans eğitimine başlamalıyız?

Düğün dansı eğitimi almaya ne kadar erken başlasanız o kadar avantajlı olacaktır. Daha önce dans eğitimi almayan çiftler için sergileyecekleri koreografinin zorluğuna ve uzunluğuna göre ders saati belirleneceği için düğünden en az 2 – 3 ay önce hangi dansı yapacağınıza karar vermeli, eğitmeninizle birlikte koreografinizi belirlemeli ve eğitim programınızı çıkarmalısınız.

Kolay koreografiler için düğünden 1 ay önce eğitim alabilirsiniz. Ancak koreografiniz zor ya da kapsamlı ise, arkadaşlarınızla ya da dansçılarla uzun koreografiler sergilemek istiyorsanız 2 – 3 ay önceden eğitim almanızda yarar var. Çift olarak yapacağınız danslar için 5 ya da 8 derslik bir eğitim yeterli olacaktır.

  • Düğün dansı dersleri hangi gün ve saatlerde oluyor?

Düğün dansı dersleri özel olarak alındığı için size en uygun gün ve saatlerde gerçekleşecektir. Dilediğiniz zaman eğitim alabilirsiniz. Eğitim danışmanlarınızla düğün dansı kurs takviminizi belirleyebilirsiniz.

  • 5 hafta düğün dansı eğitimi için yeterli bir süre mi? Minimum kaç ders alınmalıdır?

Düğün dansı eğitiminin programı ve süresi, tercih edilen dans türüne ve koreografinin kapsamına göre belirlenmektedir. Basit koreografiler için 5 ders yeterli olurken zor figürlerin olduğu ya da kalabalık şovlar içeren düğün dansları için 8 ders ve üzeri avantajlı olacaktır. Ayrıca daha önce dans eğitimi alan çiftler, 4 ya da 5 derste koreografilerini rahatlıkla yapabilirler. Eğitim almayanlar ise ilk danslarının mükemmel olması için daha uzun eğitimler alabilirler

  • Ortalama düğün dans süresi nedir?

Düğün dansı süresi, dans etmeyi istediğiniz şarkının uzunluğuna göre belirlenir. Genellikle kolay sahnelenmesi ve konukları sıkmaması için 2.40 dakika ya da 3 dakika gibi bir süre düğün dansı için idealdir. Tek şarkılı kolay koreografiler 2 buçuk dakika gibi bir zaman alırken birden fazla şarkının kullanılacağı, uzun ve zor koreografiler için 3 buçuk dakika yeterlidir. Çiftlerin sergilemek istediği sahne şovuna göre düğün dansının süresi belirlenecektir.

  • Düğün dansı dersleri için nasıl bir ayakkabı seçmeliyiz?

Dans ederken rahat ayakkabı giymeniz çok önemli. Spor ayakkabı tercih etmeniz adımları ve dönüşleri daha kolay yapmanızı sağlayacaktır. Ayağınızı saran, kaymayan ve sıkmayan modelleri tercih etmelisiniz. İlerleyen derslerde dans ayakkabısıyla da dans edebilirsiniz. Böylece düğün dansı koreografinizi ve hareketlerinizi daha estetik yaparsınız. Düğün günü ayağınızda olacak ayakkabılarla dans ederek hem ayakkabınıza alışmış olur hem de topuklu ayakkabıyla uzun süre ayakta kalabilecek beceriyi kazanırsınız.

  • Düğün dansı derslerine gelirken yanımızda ne getirmeliyiz?

Düğün dansı derslerine gelirken rahat kıyafet ve spor ayakkabı giymenizi önerirken çantanızda mutlaka yedek kıyafet olmasını öneririz. Tişört, tayt ya da şort, atlet ve çorap dans derslerinize gelirken çantanızda olsun. Ayrıca suyunuzu, kullandığınız ilaçları ve dans ederken ihtiyacınız olacak aksesuarları da çantanıza koyabilirsiniz. Bunlar dışında diğer teknik araç-gereç ve kullanılacak ders ekipmanları eğitim merkezimiz tarafından temin edilmektedir.

  • Gelinlik ve damatlık ile kostümlü prova var mı?

Düğün dansı eğitimi son dersinde dileyen çiftlerimiz gelin ve damatlıkları ile prova alabilirler. Tarlatan ya da kabarık bir etekle de düğün dansının son provası gerçekleştirilebilir. Duvak ya da kuyruk şeklinde bir kumaş ile düğün günü dans sırasında herhangi bir sürprizle karşılaşılmaması için koreografi tekrarı yapılır.

  • İstanbul dışından düğün dansı eğitimi almak isteyenler için nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz?

İstanbul dışından düğün dansı eğitimi almak isteyen çiftlerimiz, turizm firmamız olan Tatil Home işbirliği ile ulaşım ve konaklama ihtiyaçlarını karşılayarak misafirimiz olabilir, eğitimlerini alabilirler. Düğün dansı dersleri eğitmenle bire bir işlendiği için çiftlerimizin Bakırköy’de yer alan kurumumuzda eğitim alması gerekmektedir.

  • Arkadaş ve aile grubu ile düğün dansı koreografisi hazırlıyor musunuz?

Elbette. Arkadaşlarınız ya da aileniz ile keyifli dans gösterileri sergileme amacınız varsa istediğiniz müzik ve dans türü için grup koreografileri hazırlamaktayız.

  • Gelinliğin dans için bir önemi var mı?

Tabi ki. Gelinliğin kapladığı alan, ağırlığı, kuyruğunun uzunluğu, gelin başının yüksekliği gibi kriterler dans seçiminde ve icrasında önemlidir. Seçtiğiniz gelinlik ne ise ona göre bir dans koreografisi yapılması gerekir. Eğitmen ilk dersten gelinlik ile ilgili olarak ön bilgi almalı hatta modelini görmelidir. Gelinliğin tasarımına bağlı olarak müzik ve koreografi seçimi yapılmalıdır.

  • Dans pistinin önemi var mı?

Hiç kaymayan halı ve benzeri bir pist sıkıntı olabileceği gibi çok kaygan bir pist de düğün dansı sırasında sorun yaratabilir. Düğün dansı mekanının zemini hakkında eğitmene bilgi verilmesi gerekir. Böylece eğitmen çiftlerimizi tercih etmeleri gereken ayakkabı konusunda bilgilendirebilir. Aynı zamanda düğün dansının türü ve koreografisi dans pistine uygun şekilde belirlenebilir. 

[widget-136]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (212) 983 22 46