Düğün Dansı Kursu MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Düğün Giriş Dansı Hakkında Her Şey - İlk Dansın Büyüsü!

Herkesin Hayran Kalacağı Bir Dans Deneyimine Hazır mısınız?

Düğün giriş dansı, çoğu kişiye sembolik gelse de aslında hayatınızda aldığınız en önemli kararın ilk güzel adımı… Söz, nişan, kına derken yoğunluktan fark etmediğiniz tüm güzel hisleri keşfettiğiniz ilk an… Uzun süredir bu anı bekliyordunuz. Artık tüm koşuşturmacalar bitti, evlendiniz ve eşinizle göz göze, ilk dansınızı yapacaksınız. Peki, bu hiç unutulmayacak ilk dans nasıl olmalı?

İlk Dansın Her Detayını Planlayın

Tüm misafirlerinizin eşlik edebileceği, herkesin dans pistinde olacağı bir düğün günü hayal ediyorsanız güzel bir başlangıç yapmalısınız. Enerji nasıl başlarsa öyle devam eder. Öncelikle düğün giriş dansı için planlamanız gerekenlere göz atalım.

[widget-136]

 

Gelin Damat Dansı İçin Şarkı Seçimi

Geleneksel veya daha modern, tarzınız hangisiyse buna uygun düğün dansı şarkıları listelemeli, en az 1.5- 2 ay öncesinde şarkı seçiminizi tamamlamış olmalısınız.

En mutlu gününüz için hissettiklerinizi özetleyebileceğiniz şarkıyı bulmak, aslında düğününüzün en önemli ve duygusal detayı… Bu noktada, kafanızda dönen onlarca şarkı arasından seçimlerinizi daha küçük bir listeye dönüştürebilmek için şu detayları düşünebilirsiniz.

Anısı Olan Parçalar: Çift olarak benimsediğiniz bir şarkı, birlikte ilk kez izlediğiniz romantik filmin müziği, ilk buluşmanızda arka fonda size eşlik eden bir parça varsa bunlardan birini düğün dansı şarkısı olarak tercih edebilir, anın duygu dolu etkisini daha da artırabilirsiniz.

Tarzınızı belirledikten sonra, düğün giriş dansı şarkısı olarak düşündüğünüz parçayla ilgili araştırmalar yaparak daha önce deneyimlemiş çiftlerden ortamın ambiyansını anlamaya çalışabilirsiniz. Düğünde ilk dans için genelde duygulara hitap eden seçimler yapılıyor ancak siz daha sıra dışı ve farklı bir şeyler yapmak isterseniz swing, bachata gibi türlerle de ilk dansınızı yapabilirsiniz.

Popüler Diye Tarzınızdan Ödün Vermeyin: Düğün giriş dansı şarkınızı, sadece popüler olduğu için seçmemeli; ikinize de uyan, ruhunuza hitap eden bir müzikle dans etmelisiniz. Bu sizin ilk dansınız, bunu unutmayın, her şey istediğiniz gibi olmalı…

 Şarkıyı İdeal Uzunlukta Tutun: Düğün öncesinde ilk dansınız için koreografi hazırlamış olsanız bile o gün ne kadar heyecanlı olacağınızı unutmamalısınız. Şarkınızın 4-5 dakika çalması, heyecanınızın yanına yorgunluk da ekleyebilir. Bu yüzden düğün giriş dansını, olabildiğince kısa ve romantik tutun.

İlk Dans Nasıl Olmalı? İlk Dansta Dikkat Etmeniz Gerekenler

Olduğunuz yerde hareket etmek veya sallanmak istemiyorsanız iki seçeneğiniz var. Kaliteli ve ünlü bir düğün dansı kursuna giderek bolca pratik yapabilir, işin uzmanından ders alabilirsiniz. Düğün sürecinin maddi yükünden ya da eşinizi ikna edemediğiniz dolayı kursa gitme planınız yoksa da düğün dansı videoları izleyerek temel birkaç bilgiyi edinebilir, düğün dansı nasıl yapılır diye düşünmeyi kafanızdan atabilirsiniz.

Düğün dansı dersi alsanız da o günün ruhu bir başka olacak. Bir bakmışsınız tüm düğün giriş dansı koreografisini bir kenara atıp eşinizin gözlerinin içine bakarak doğal ve aşk dolu bir dans yapıyorsunuz…

Ama yine de düğünde ilk dans stresini ortadan kaldırmak isterseniz bu teknikler sizi için kurtarıcı olabilir.

Giriş: Herkesin gözünün sizin üzerinizde olacağı o ana, gösterişli bir giriş yapmalısınız. Heyecanınızı olabildiğince bastırarak sakin görünmelisiniz. Dik durmalı ve dans pistinin orta noktasına gelmelisiniz. Stresle masalara yakın veya piste orantısız bir noktada dansa başlamanız akışı bozabilir. Başınızı her zaman dik tutmalı ve eşinizi sıkıca kavramalısınız. Bu sizin aşkınızı ispatlayacağınız ilk an, birbirinize ne kadar yakın olursanız ortaya o kadar romantik bir dans çıkar.

Pozisyon Seçimi: Düğün giriş dansı sırasında hem akışı bozmamak hem de nerede duracağınızı karıştırmamak için önceden kendinize uygun bir dans pozisyonu belirlemelisiniz. İlk dans pozunuzun, fotoğraflarda daha hoş görünmenizi sağlayacağını unutmamalısınız.

Gülümseyin: İlk dansınız, sizin mutluluğa adım attığınız bu güzel günün en önemli anı. Mutluluğunuzu belli etmelisiniz. Düğün dansı sırasında hem eşinize hem de konuklarınıza gülümsemeli, içinizdeki duyguları yansıtmalısınız. Gülümsedikçe fotoğraflarda nasıl doğal ve güzel çıkacağınızı unutmayın! Düğün dansında dikkat edilecekler arasında en önemlilerden biri bu.

Olduğunuz Yerde Sallanmayın: Kendinizden emin olmalı, ne yapacağınızı bilmiyormuş gibi görünmemelisiniz. Tabii bunun için öncelikle düğün dansı nasıl yapılır sorusunun cevabını bulmalısınız. Öğrendiğiniz tekniklerle herkes için görkemli bir düğün giriş dansı yapabilirsiniz.

Düğün Dansı Kursuna Giderek Eşsiz Bir Dans Performansı Sergileyebilirsiniz

Düğün giriş dansınızı en iyi şekilde yapmak istiyor ama bu stresli sürecin altından kalkamayacağınızı düşünüyorsanız endişelenmenize hiç gerek yok. Bu konuda size yardımcı olabilecek çok sayıda düğün dansı kursu var. Yaptığınız araştırmalardan sonra belirlediğiniz güzel bir düğün dansı kursuna başlayabilir, ilk dans nasıl olmalı gerginliğinden kurtulabilirsiniz.

En az 3-4 kur olacak şekilde düğün dansı dersi aldıktan ve eşinizle sık sık prova yaptıktan sonra bu deneyimi başarıyla atlatabilirsiniz. Düğün dansı kursunda eğitmenler, belirlediğiniz şarkı eşliğinde sizlere uygun bir koreografi hazırlıyor ve kendinizi iyi hissedebilmeniz için evinizin rahatlığında bir deneyim sunuyor.

Tekniklere çalışıp provalara katıldıktan sonra tamamladığınız düğün dansı kursu ile hem göze hitap eden hem de unutulmaz bir dans gösterisi hazırlayabilirsiniz. Provalarınızı gelin ayakkabısıyla yapmayı unutmayın.

Geç Olmadan Düğün Dansı Kursu Alın!

Düğün giriş dansınızın kusursuz olması için düğün dans kursu kaydınızı vakit kaybetmeden yapın, derslerinize başlayın.

Düğün Dansı Kursunu Tercih Etmeyenlere- İlk Dans Nasıl Olmalı?

Düğün dansı dersi alacak vaktiniz veya imkanınız yoksa da bu tekniklerden faydalanarak kusursuz bir dans gösterisi hazırlayabilirsiniz. Tabii yine sık prova yapmalı ve çok çalışmalısınız.

Mesafe: Öncelikle, düğün giriş dansı için eşinizle aranızda gelinliğe basılmayacak şekilde bir mesafe bırakmalı ve dans süresince bu mesafeyi korumalısınız.

Eller ve Ayaklar: Sol elinizle birbirinizi omuz/bel hizasından kavramalı, sağ ile de birbirinizin elini sıkıca tutmalısınız. Ayaklarınızı, aradaki mesafeyi koruyacak şekilde karşılıklı olarak konumlandırmalı, esnek tutmalısınız.

Adımlar: Düğün giriş dansı sırasında olduğunuz yerde durmamalı, ritme uygun olarak birbirinize ters ayakla adım atmalısınız. Yani duruş pozisyonundayken eşiniz sağ ayağıyla adım attıysa siz de sol ayakla adım atarak karşılık vermelisiniz.

Bu tekniklerin, düğün dansı provası yaptıkça daha iyi oturduğunu, anlaşıldığını göreceksiniz. Bu sayede, heyecanınızı yenmiş, özgüven dolu bir duruşla düğün dansı edebileceksiniz.

[widget-172]

Düğünde İlk Dans Gerginliğini Azaltmak İçin Daha Çok Prova Yapın!

En mutlu gününüz için çok iyi hazırlandınız. Artık heyecanınızı ve stresinizi bir kenara bırakabilirsiniz. Günün sonunda, hayatınızın insanıyla evlendiğinizi ve artık çok mutlu olacağınızı unutmayın, bu yüzden de mükemmelliği hedeflemeyin. Düğün giriş dansı sizin için önemli olabilir ancak en önemlisi gecenizin eğlenceli geçmesi.

Sırf herkes o şekilde yapıyor diye istemediğiniz halde klasik dansı tercih etmeyin, nasıl bir düğün dansı hayal ediyorsanız onu yapın. Hareketli bir müzikle doyasıya eğlenmek, sizi mutlu edecekse tempolu bir dans müziği seçin ve kendinizi ritmin akışına bırakın. Bu, sizin mutluluk dansınız…Düğün dansı kursu fiyatları hakkında bilgi almak için bize ulaşın.

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (212) 983 22 46