Düğün Dansı Kursu MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Düğün Dansı Neden Gerekli?

Dans Etmeden Düğününüzü Başlatamaz Mısınız?

Düğün dansı neden gerekli, düğün dansı neden yapılır, diye düşünüyorsanız bu durumun kültürümüzle bir alakası olduğunu bilmelisiniz. Düğünlerde dans etmek kültürümüzün vazgeçilmez bir parçasıdır. Birbirini seven iki insanın hayatlarını birleştirdikleri bu en mutlu günü kutlamak kadar doğal bir durum olamaz elbette. Düğün dansı da çiftlerin düğün salonuna girdiklerinde yaptıkları gelenekselleşmiş bir danstır. Eskiden romantik bir parçayla ve yavaş adımlarla yapılan bu danslar, düğün dans kursu sayesinde onlarca farklı dans türünde yapılma imkanı buluyor.

Dans kurslarından önce ise Türkiye’nin her bölgesinde farklı adetlerle düzenlenen düğünlerin ortak noktası geleneksel müziklerle oynanmasıdır. İç Anadolu’da misket, Karadeniz’de horon, Doğu Anadolu’da halay, Ege’de zeybek ilk akla gelenlerden. İlk olarak gelin ve damadın sahneye geldikleri ve düğünün açılışını yaptıkları bu danslarla konuklar eğlenmeye başlarlar. Eğlenceli bir düğünün başlangıcı için ilk performansı sergilerler. Herhangi bir koreografiye gerek kalmadan, yıllardır içlerinde oldukları coğrafyanın ve kültürün dans figürlerini sergilerler.

Bahsettiğimiz gibi ritüel haline gelen bu düğün dansları, günümüzde modern formlara sokularak popüler müziklerle ve dans türleriyle yapılıyor. Artık gelin ve damatlar düğünlerinde farklı bir performans sergilemek istiyorlar ve dünya dansları içinden tercihlerini yapıyorlar. Salsa, Vals, Bachata, Tango, Rumba, Rock’n Roll gibi danslar ilgi görüyor. Peki, bu dansları yapmak neden gerekli? Düğün dansı gerekli mi? Yani düğününüzü dansla açmanız çok mu önemli?

[widget-136]

 

Düğün Dansı Size Neler Kazandıracak?

Belirttiğimiz gibi düğüne çiftlerin dans ile giriş yapması bir gelenek. Bir nevi evlenecek çiftin akrabalarına ve konuklara kendilerini taktim etmesi bu durum. Dolayısıyla düğün dansı yapmazsanız olmaz. Ayrıca eşinizle yapacağınız özel bir dansın yaşamınızdaki bu büyük adımın göstergesi olması nedeniyle de önemi var. Sürecek olan mutlu hayatınızın ilk kutlamasını dansınızla yapmış olacaksınız.

Düğün dansı neden gerekli diye düşünenlere daha önce de belirttiğimiz gibi; düğün dansı yapmanın yararı keyifli bir düğün geçirmektir. Sadece geleneği yaşatmakla kalmaz aynı zamanda eşinizle farklı bir deneyim yaşamanızı sağlar. Düğün dans kursu eğitimleri boyunca eğlenerek düğün stresinizi biraz olsun üstünüzden atmış olursunuz.

Ayrıca yeteneklerinizi keşfeder, belki de diğer danslara başlarsınız. Eşinizle aranızdaki uyumu daha net görür ve ortak bir sonuç yaratmanın mutluluğunu yaşarsınız. Düğün dansı özgüveninizi artırır ve sizi daha mutlu bir çift yapar. Böylece düğün dansı neden gerekli diye sormaktan vazgeçip anın keyfini çıkarırsınız. İnanın çok eğlenecek ve sonrasında rahatlamış hissedeceksiniz.

Düğün dansı neden gerekli diyorsanız hem güzel bir koreografi hem de keyifli bir başlangıç için avantajlı olduğunu bilin. Düğün dansında dikkat edilecekler ve düğün dansı koreografileri hakkında bilgiyi düğün dansı kursu eğitmenlerinizden öğrenin.

Düğün Dansı Eğitimi Almadan Olmaz Mı? Düğün Dansı Neden Gerekli?

Eğer misket, zeybek, horon gibi bildiğiniz dansları sahnelemeyecek; salsa, tango, bachata, vals gibi salon ve sosyal Latin danslarını sahneleyecekseniz elbette düğün dansı kursu eğitimlerinden yararlanmanız gerekir. Sevdiğiniz bir şarkı ya da eğitmeninizin önereceği bir parça ile güzel bir düğün dansı koreografisi sergilersiniz. En fazla 3 dakikalık bir gösteriyle bu sorumluluğu üzerinizden atarak rahatlarsınız. 5 – 6 derse kadar uzanan uygulamalar ya da 2 saatlik hızlı bir eğitimle sahnedeki yerinizi alırsınız.

Konuklarınızın beğenisini kazanmak ve hayran bakışları üzerinizde toplamak için düğünden mümkünse birkaç ay önceden düğün dansı eğitimi almaya başlayın, bol bol pratik yaparak kendinizi geliştirin. Kusursuz bir düğün sizi bekliyor! Düğün dansı neden gerekli diyorsanız düğün dansı eğitimi ve düğün dansları hakkında bilgi almak için bize ulaşın.

[widget-172]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (212) 983 22 46